verhuizing van het restauratie atelier

ingevoerd op 9-12-2014

Klokkenmaker Henk Houkes gaat verhuizen.

Met ingang van 6 januari 2015 “vakmensen onder één dak”
Herenstraat 5 Schagen

Henk Houkes
klokkenmaker, horlogemaker en restaurator
Kitty de Graaf
goudsmid

Klokkenmakers, horlogemakers, goudsmeden, stenenzetters, ontwerpers van sieraden…de vraag naar echte vakmensen wordt steeds groter. Mijn klanten komen niet alleen meer uit de omgeving, maar komen van steeds verder weg, zelfs uit het buitenland! Veel juweliers besteden hun reparaties uit, horloges, klokken en goud- en zilverreparaties. Er zijn ook nog die het zelf doen maar dat wordt wel steeds minder!
Met ingang van 6 januari 2015 zullen al deze reparaties in het atelier van Henk Houkes gedaan kunnen worden.

Ambachtelijke beroepen…. vakmensen onder één dak.

Direct contact met de vakman/vrouw die uw reparatie gaat uitvoeren. Duidelijke uitleg over wat er gedaan moet worden, hoe het gedaan wordt en wat het gaat kosten.

De klokkenmaker

Klokkenmaker Henk Houkes, gespecialiseerd in alle soorten uurwerken.
Vanaf 1971 ben ik gediplomeerd uurwerkmaker. Jarenlang heb ik bij en voor juweliers horloges gerepareerd. Maar mijn hart ligt bij de klokken. In 1989 ben ik als zelfstandig uurwerkmaker begonnen. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het restaureren van antieke uurwerken. Ik ben lid van Restauratoren Nederland en registerlid van de ARA, Art Restorers Association.


De goudsmid

De goudsmid, Kitty de Graaf heeft veel ervaring opgedaan bij gerenommeerde juweliers, o.a. in Amsterdam! Voor het uitvoeren van uw opdrachten krijgt u persoonlijk advies. Naast het reparatie- en restauratiewerk ontwerpt ze sieraden geheel naar uw wens.Ook geeft ze creatieve en gezellige workshops, waarbij in één middag of avond zelf een zilver sieraad gemaakt kan worden. (www.uitjeinzilver.nl)

De horlogemaker

De horlogemaker, vacature is nog vacant, legt zich toe op het repareren van het kleine werk. Zowel mechanische als elektronische horloges kunnen door hem gemaakt worden. Ook hier praat u rechtstreeks met de vakman. Hij kan als geen ander uitleggen hoe een reparatie moet worden uitgevoerd. Voorlopig zal ik deze taak op mij nemen, in samenwerking met collega Jaap Venema, die al jaren voor mij werkt. Ik zoek iemand die in dit team past en onze liefde voor het ambacht deelt.